Biokväll

Ikväll ska jag på förhandsvisning med tillhörande vinmingel.  Jag har ganska höga förväntningar på den här filmen, så det ska bli spännande. Vi får även träffa regissören. Kul kul :-)

Det här är beskrivningen av filmen:


Tyska dramat Die Welle, av flerfaldigt prisbelönade Gansel (Before the Fall), bygger på ett verkligt och omtalat experiment som ägde rum i en skolklass i Kalifornien 1967.

Till skillnad från Todd Strassers bästsäljande litterära skildring av händelserna på Cubberly High School i Palo Alto utspelar sig Gansels film i Tyskland. Den populäre gymnasieläraren Rainer Wenger (Jürgen Vogel) får i uppdrag att undervisa en veckolång projektkurs om autokrati. När eleverna i klassen självsäkert slår fast att en diktatur av Hitler-karaktär aldrig skulle kunna inträffa i dagens Tyskland inleder Wenger ett experiment.

För att lära eleverna hur totalitära krafter fungerar och ge dem en ökad förståelse för Tysklands egen historia grundar han rörelsen Die Welle (The Wave), där fascismens likformighet och disciplin skapar ordning, trygghet och gemenskap. Men vad som börjar som ett oskyldigt pedagogiskt rollspel urartar snart till en okontrollerbar rörelse vars vågor når långt utanför klassrummets väggar.

Jag ger en recension sen. Premiär på bio är 5 december.


Kommentarer
Postat av: Monica ♥♥♥

va kul den är jag nyfien på ha så trevligt!!

2008-10-22 @ 18:00:47
URL: http://monicasbakpunktcom.blogspot.com/
Postat av: lalanda

Brrrr! Den låter otäck och bra.

2008-10-22 @ 20:34:57
URL: http://lalandakid.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0