Halloweeeeeen!

Får inte jag firat nej. Min dotter har precis poserat i sina nya halloweendräkter hon sytt. Hon ska inte på EN halloweenfest, nej...hon ska halloweena både fredag och lördag. Jag är avundsjuuuuuuuk!!!

Men, jag kan trösta mig med de fina halloweenspökena jag har satt på hedersplatsen på min bokhylla. De fick jag av underbara whatthefuckdotcom då jag gissade hennes födelsedag :-)

Så här fint blev det:



Jag, en 50+ hotellägare

Nåja, egentligen är jag 40+ student. Fast idag lånade jag ut min röst till en e-learningsproduktion, och enligt manus skulle jag vara 50+ hotellägare.

För alla som inte vet så pluggar jag sista året för att sedan förhoppningsvis få jobb som manusskrivare och producent inom webbaserat lärande. Nu är jag ute sista veckan på praktik uppe på ett e-learningsföretag, och det var de som behövde röster till en produktion. Det var riktigt kul och dagens höjdpunkt. Papperskorgen jag skrev om kom på en bra andraplats :-)


Försöker leva mig in i rollen

Vem pimpar papperskorgar?

Idag när jag som vanligt stressar iväg från praktiken för att hämta sonen på fritids fick jag syn på något som fick mig att stanna upp. Mariatorgets perrong stoltserade med en papperskorg som var utrustad som en strippa i Vegas. Den var draperad i lila och tigerrandigt tyg samt dekorerad med svart spets. Insidan var klädd i ett tjusigt rosa silkaktigt tyg. Alltså ingen papperskorg man vill slänga resterna av en varmkorv insmetad i ketchup.

Efter att ha slängt upp kameran och tagit några bilder kunde jag inte låta bli att undra: Vem har pimpat upp den här papperskorgen?

Jag ser framför mig ett gäng vänsterorienterade vegantjejer frän söder som vill göra stockholm vackrare.  Men skulle de verkligen välja tigerrandigt och lila? Och svarta spetsar? Nääääh....då skulle den säkert stoltsera med broderade blommor eller nåt (vaddå...jag har inga fördomar).

Ett gäng händiga transor kanske? Kan det vara svaret? Eller är det extragavanta stockholmsprofilen Nalle Knutsson som varit framme här och härjat med nål och tråd?

VEM STÅR BAKOM? JAG VILL VETA!

Papperskorgarnas svar på Betty Page finns på Mariatorgets T-station

Fototriss

Dags för ny Fototriss och den här veckan är temat "smaken sött".

Här är mina tre bilder


En väldigt mogen söt banan


Jag snodde dotterns jellybeans för den här bilden


Jellybeans igen. Lite närmare. Just de här liggeri min mage just nu :-)

För att se andras bidrag eller vara med i utmaningen själv, gå till Fototriss


Typoutmaning

Jag ramlade över en blogg av en händelse idag, och där fanns en utmaning jag inte kunde motstå. Den lät så här:

"Utmaningen lyder: Välj ett låtcitat, en textrad, dylikt, välj ett typsnitt, kreera. Man får inte använda färger utom vitt och svart. Man får endast använda typsnittets former. Man får inte använda sig av nån klämkäck bakgrundsbild eller något annat bildelement på något sätt alls. Endast typsnittet. Bara bokstäver."


Jag har ett rätt nördigt intresse för typsnitt. När jag hittar ett riktigt nytt snyggt typsnitt blir det som en liten förälskelse. Ja faktiskt så börjar hjärtat att slå en aningen snabbare och jag känner att jag bara måste ha det.

Nåja, här är mitt bidrag i utmaningen. Det är rader från temalåten till "True blood".

"Bad things" av Jace Everett



Här finns förresten utmaningen för alla andra typografnördar där ute: lyxunge.blogspot.com/

Jobbar på ny design

...och är inte klar. Men klockan är halv tre på natten, så det är dags att sova. Får fortsätta imorron kväll...

Natti-natti

Cerabus fotoutmaning

Den här veckan är temat djur/djuriskt




Klicka på bilden ovan för att se andras bidrag eller själv vara med

Fototriss

Nu är jag med för första gången i Fototriss

Jag kör med Texas-tema



Den här skylten var inne på Billy Bob's i Forth Worth, Texas. Världens
största honky-tonk ställe. Förutom barer, restaurang, dansgolv och
konsertavdelning hade de även tjurridning. Jag såg förresten BB King
upträde live där.


De här skyltarna satt utanför en bar i "the middle of nowwhere" utanför
Dallas. Klientelet var stammisar och tittade ganska misstänksamt när
vi kom in. Stället påminde mycket om baren i filmen "Anklagad" med
Jodie Foster.


Den här texten satt på en sjukhusdörr i Dallas. Behöver nog inte närmare
förklaring.

Biokväll

Ikväll ska jag på förhandsvisning med tillhörande vinmingel.  Jag har ganska höga förväntningar på den här filmen, så det ska bli spännande. Vi får även träffa regissören. Kul kul :-)

Det här är beskrivningen av filmen:


Tyska dramat Die Welle, av flerfaldigt prisbelönade Gansel (Before the Fall), bygger på ett verkligt och omtalat experiment som ägde rum i en skolklass i Kalifornien 1967.

Till skillnad från Todd Strassers bästsäljande litterära skildring av händelserna på Cubberly High School i Palo Alto utspelar sig Gansels film i Tyskland. Den populäre gymnasieläraren Rainer Wenger (Jürgen Vogel) får i uppdrag att undervisa en veckolång projektkurs om autokrati. När eleverna i klassen självsäkert slår fast att en diktatur av Hitler-karaktär aldrig skulle kunna inträffa i dagens Tyskland inleder Wenger ett experiment.

För att lära eleverna hur totalitära krafter fungerar och ge dem en ökad förståelse för Tysklands egen historia grundar han rörelsen Die Welle (The Wave), där fascismens likformighet och disciplin skapar ordning, trygghet och gemenskap. Men vad som börjar som ett oskyldigt pedagogiskt rollspel urartar snart till en okontrollerbar rörelse vars vågor når långt utanför klassrummets väggar.

Jag ger en recension sen. Premiär på bio är 5 december.


Vaddå...jag är ju bara ärlig

Det har varit ett jäkla rabalder om Katrin Zytomierska i media och bloggar sista tiden. Hennes medverkan i Idol, hennes uttalanden, sparken från TV4 och slutligen ursäkten till Birro. Det har stötts och blötts överallt, så det tänker inte jag göra här. Däremot tänker jag skriva lite om företeelsen Katrin Z och andra representerar. Där det är ok att bete sig illa eller rentav av bedriva mobbing och förklara det hela med ”jag står för mina åsikter”. Eller den ännu snyggare frasen ”jag är i alla fall ärlig”.

Genom åren har jag stött på ett antal sådana människor. De som slänger ur sig vilka elakheter som helst, och när omgivningen reagerar negativt så utbrister människan med ett förvånat tonfall ”Men vaddå...jag var ju bara ärlig”.

Jag kan inte låta bli att undra vad som driver sådana personer. Är det brist på social kompetens? Har livet behandlat dem illa så de njuter av att trycka till andra? Eller är det gamla skolmobbare som aldrig fattat att det faktiskt inte tufft att mobbas?

Jag säger inte att det är fel att stå för sina åsikter. Eller att vara ärlig, men måste man alltid vara det till vilket pris som helst? Det finns väldigt mycket saker i livet man kan ha åsikter om helt öppet utan att ägna sig åt personliga påhopp.

Det finns personer med diagnoser som har väldigt svårt att ta till ”vita lögner” för att inte såra andra. De förstår helt enkelt inte att de förolämpar andra med sin ärlighet. Min lilla Filuren är exempel på det. Det där med sociala koder är svårt och obegripligt. Tycker han något så säger han det rakt ut. När vi är hemma är det ok, jag känner ju honom. Men det har blivit lite pinsamma situationer i sociala sammanhang ibland. För honom är det verkligen ärlighet och inte elakhet.

Men han har autism, det är hans ursäkt. Vad har alla andra sanningssägare för ursäkt? Jag tror att nästa gång jag stöter på en sådan människa som ursäkter sina klumpiga elakheter med frasen ”jag är ju bara ärlig”, ska jag bemöta med frågan ”har du möjligen autism/asperger/adhd?”

Onda dockor

Föräldrar över hela USA rasar nu mot leksakstillverkarna Fisher-Price och Mattel. Deras dockor "The Little Mummy Real Loving Baby Cuddle and Coo Doll" påstas säga "Islam is the light". Det finns även de som hävdar att dockan säger "Satan is king".

Leksakstillverkarna förnekar bestämt att en muslimsk arbetare har meckat med dockans ljudbox.

Vad tycker ni själva? Är det en Bin Ladin-docka som skapats?



På prat om dockor...

För ett par veckor sen kom jag hem från Oslo. Min älskade mormor har kommit på ålderdomshem och jag åkte dit för att hälsa på henne samt hjälpa mina föräldrar att ta hand om saker från hennes gamla lägenhet.

Av någon anledning har hon sparat på en av mina första dockor som jag hade som liten. Tror den hette "Morny-dockan" eller nåt. Trots att jag aldrig var en dock-tjej (jag klippte mest håret av dem), så kunde jag inte med att slänga den. Jag tog med den hem till stockholm. Jag antar att sentimentalitet går i släkten...

Men iaf, jag visade den för min dotter när jag kom hem. Jag blev lite förvånad över hennes reaktion. Hon utbrast "MY GOD MAMMA, DEN ÄR EVIL!!!". Sen kom en utläggning om hur ondskefull hon tyckte min barndoms docka såg ut, och hon jämförde den faktiskt med filmen "Den onda dockan".

Hon har nyligen blivit mambo igen och det går inte att undvika att det kan bli lite irritation om städning och annat. Vissa kvällar funderar jag starkt på att smyga in på hennes rum och ställa upp dockan i ögonhöjd så att den är det första hon ser när hon vaknar på morronen.

Nu när jag ser mig omkring så kan jag inte låta bli att märka att hon stökat ner en del faktiskt..

MOOOOAAAAHAHAHAHAHA!!!!



Läs även andra bloggares åsikter om , ,



Ond docka med avklippt hår
                                                                                                                    


Att få unna sig lite

Att vara student idag ger ingen lyxtillvaro direkt. Det funkar väl om man är 18 och bor hemma hos päronen, men att vara förälder, singel, ha egen bostad och samtidigt vara student är en ekvation som inte går helt ihop.

Men ibland finns det stunder då jag plötsligt kan unna mig lite extra. Igår var jag faktiskt och shoppade saker till mig själv. Det händer inte allt för ofta nu för tiden, och jag erkänner att det mestadels berodde på mina generösa föräldrar. Så  nu ska jag göra som alla 17-åriga modebloggare och blogga om mina nya kläder och andra ytliga saker som är totalt ointressant för någon annan än mig själv :-)

Jag köpte fina, svarta stövlar med långt skaft i en affär på Hornsgatan. Och tro det eller ej, det är första gången i mitt 42-åriga liv jag äger ett par långa stövlar. När jag kom hem och visade upp dem för min totalt skotokiga dotter sniffade hon upp dem och utbrast: "Åhhhh....det finns inget som slår doften av ett par nya skor och stövlar!". Jag var tvungen att ta ett litet sniff själv då, och jo...det luktade gott :-)

Jag köpte också en röd kort ullkjol på Åhlens. Ett fynd för 299 spänn. Nästa vecka ska jag ut på ett på par mingel, jag kommer att känna mig som en där MILF (tänker inte förklara, slå upp det).

Ikväll har jag softat hemma med min son. Jag lagade middag som till och med föll honom i smaken. Helstekt fläskfilé med rosmarin och rotfruktsgratäng. Rosmarinen tog jag färsk från balkongen. Gratängen blev så där perfekt krämig. Hemligheten är att man inte ska lägga allt i en form och in i ugnen. Ner i en kastrull och koka rotfrukterna och potatisen i grädd-mjölkblandningen tills det blir mjukt, sen in i ugnen sådär en kvart. När man kokar potatisen först lösgörs stärkelsen så att det inte blir vattnigt.

Det hade ju varit perfekt med en Rioja till det, men det blev Cola light. En av mina stora laster, så det funkade det med.







Helgen kommer att avslutas med en trevlig fika med andra mammor från autismforum från allforforaldrar.se imorron. Kanske följer även en ny bekant från bloggosfären med också. Trevligt :-)













Min middag ikväll

Rättsprocess mot Gud nedlagd

En senator lämnade förra året en stämningsansökan mot Gud. Processen är nu nedlagd. Orsaken? Guds hemadress saknas.

Senator Ernie Chambers i Nebraska anklagar Gud för att
orsakat "utbredd död, förstörelse och skräck bland miljoner av Jordens invånare" i sin stämningsansökan.  Trots att det inte att nå Gud för att överlåta stämningen överväger senatorn ändå att överklaga. Han säger också "Men eftersom domstolen erkänner Guds existens, och att Gud är allvetande, känner han redan till stämningsansökan."

Enligt senatorn själv stämde han Gud för att visa att alla har rätt till rättslig hjälp, oavsett om man är rik eller fattig.

Jisses! Jag får inte riktigt det där att gå ihop. Jag undrar om domstolen överhuvudtaget övervägt att ta upp ansökan om stämningen hade kommit från nån fattig svart ensamstående 3-barnsmamma från Bronx? Knappast va...

Nåja, livet skulle vara mycket tråkigare utan knasiga människor :-)

Artikeln finns här på svd.se


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Freaky Friday

Här är mitt bidrag på temat Oförutsägbar

[ Oförutsägbar: Omöjlig att förutsäga, oberäknelig, nyckfull, opålitlig ]



Som synes är vi och bowlar. Filuren slänger iväg klotet, vänder sig
plötsligt om och kutar åt andra hållet. Det var inte det jag förväntade
mig att föreviga med kameran...

Freaky Friday hos Mumari.se

Naiv krönika i Aftonbladet

Då jag tog mitt dagliga besök på bloggen whatthefuckdotcom läste jag ett inlägg hon hade skrivit om en krönika i Aftonbladet. Krönikan finns här.

Aftonbladets Anna Ekelund önskar sig ett barn med Downs syndrom. Eller "Downies" som hon kärleksfullt kallar dem. Hon har blivit provocerad av människor som säger ”det spelar ingen roll vilket kön det blir, bara barnet är friskt” .

Jag förstår vad Anna Ekelund försöker göra. Jag förstår att hon har bra intentioner och att hon vill slå ett slag för personer med funktionshinder. Men oj vad fel och naivt det blir!

Självklart har hon rätt i att DS inte är en sjukdom. DS är en utvecklingsstörning orsakad av en kromosonrubbning. Däremot vad hon inte nämner är att personer med DS ofta får andra, mer allvarliga tillstånd. Missbildningar i hjärtat är vanligt och kräver ofta upprepade operationer.

Saxat ur Nationalencyklopedins fakta om Downs syndrom:

"Inre missbildningar är vanliga, särskilt i hjärta och mag-tarmkanal. Vidare förekommer leukemi och hormonella rubbningar t.ex. i sköldkörtel och i bisköldkörtlar. DS kan ge tidigt åldrande"

"De vid DS förekommande hjärtmissbildningarna kan leda till försämrad cirkulation i hjärnan och till blodproppar, vilket i sin tur kan ge hjärnskador (infarkter). Nedsatt motståndskraft mot infektioner ökar också risken för infektioner i hjärnan och andra organ. Dessa komplikationer kan vanligen förebyggas genom olika medicinska åtgärder."


Som mamma till en son med funktionshinder blir jag inte arg eller provocerad av denna krönika, men däremot undrar jag lite hur det står till i huvudet på Anna Ekelund.

Ett barn med särskilda behov är ingen udda accessoar man skaffar för att sticka ut från mängden. Det är inget sätt att skaffa sig en identitet. Anna E säger att : ”Lyckade barn” har blivit en måttstock på föräldrarnas framgång. Att det inte finns någon status i att ha ett handikappat barn blir en befrielse i sig."

Nej Anna, det är ingen befrielse att ha ett "handikappat barn", eller barn med funktionshinder som det är mer korrekt att säga idag. Missuppfatta mig inte, jag älskar min son till döds. Han berikar mitt liv varje dag. Tack vare honom har jag blivit mer tålmodig och ödmjuk. Varje framsteg han har tagit har gjort mig oerhört stolt. Jag har lärt mig att inte ta den "naturliga utvecklingen" för given.

Men med denna stolthet och kärlek finns det också oro. Kommer han att bli retad i skolan? Kommer han någonsin att klara ett eget boende? Ett jobb? Hitta kärleken?

Skulle det komma någon och erbjuda en kur för autism skulle jag ta den direkt. Inte för min egen skull, jag älskar min son precis som han är och tycker han är fantastisk. Inte trots sin autism, men också mycket på grund av den. Men för hans skull. För hans möjlighet att leva ett vanligt liv med studier, jobb, vänner, glädje, sorg och kärlek.

Anna Ekelund tycker att det vanliga livet är överskattad och kallar det att ha "lyckade barn". Det finns ingen garanti som säger att normala "friska" barn lyckas i livet, men dem har ta mig fan så mycket bättre chans! Att som förälder välja bort det innan ens spermien har träffat ägget går bortom all förnuft!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Cerabus fotoutmaning v 42

Nu är jag med i utmaningen för första gången. Veckans tema är vatten




Jag vann :-)

För nån vecka sen hade den enimenta bloggaren whaththefuckdotcom en tävling. Utmaningen var att gissa hennes födelsedag och priset var ett par söta halloweenspöken. Ledtråden var stjärntecknet våg och tvåsiffrigt nummer.

Börjar undra om jag är lite synsk. Datumet 15 oktober dök upp i skallen och det var alldeles rätt. Så nu kommer ett par små gulliga spöken pryda sin plats här under halloween :-)

Men innan ni börjar jämföra mig med Saida (ni som är över 35 kommer kanske ihåg spalten "fråga Saida" i nån damblaska för typ 100 år sen) och frågar mig om förlorade mobiltelefoner, bortsprungna hundar och varför killen/tjejen ni spenderade natten med i lördags inte ringer, så glöm det.  Jag kan inte ens hitta mina solglasögon när de sitter i pannan.

Och alla ni bittra och avundsjuka som inte vann, jag lovar att lägga upp en bild när de står och pryder min hylla här hemma ;-)



OBS! Har redigerat lite i texten. Sent igår skrev jag Aida istället för Saida som det självklart skulle vara. Lite tillfälligt hjärnsläpp. Tack AnnaKK för påpekandet :-)

Moderna myter och källkritik

För ett tag sedan kom min dotter hem och berättade en jätterolig historia. Och den var sann, den handlade nämligen om en kompis till hennes kompis. Och det hade till och med blivit en notis i tidningen.

Hennes kompis kompis hade efter en väldigt blöt kväll ute i Göteborg vaknat av att han hörde ljud från badrummet. När han försiktigt tog sig dit för att kolla vad som förde oväsen, såg han en livs levande pingvin i badkaret.

Han berättade för sina kompisar att det jobbigaste var inte att hitta pingvinen i badkaret, men att ringa samtalet till Slottskogen sen för att höra efter om det saknades en pingvin.

Jag skrattade jättemycket när hon berättade den här historien. Visst hade jag lite frågor. Vart hittade han pingvinen? Aha...det finns pingviner i Slottskogen. Borde inte pingvinen ha gjort våldsamt motstånd? En pingvin borde kunna bita rätt hårt. Det var i och för sig en fråga hon inte hade svar på.

Trots att det var en rätt fantastisk historia så trodde jag på den. Jag fick en inre bild i huvudet hur han kommer in i badrummet, trött och vansinnigt bakis och ser en pingvin. Jag menar, det är ju inte en syn man ser varje dag. Dessutom blev ju det jag själv lyckats med sena kvällar på stan ibland inte lika tokiga. Vem kan toppa en pingvin i badkaret liksom?

Jag hade alltså tänkt att skriva om vad folk har lyckats med när alkohol är inblandad. Sen googlade jag, för min dotter berättade ju att den här historien hade fått en notis i tidningen. Upptäckte då lite skamset att det var en "modern myt" som hade cirkulerat ett tag. Och det handlade alltid om ett kompis kompis....

Moderna myter har fått en mycket större spridning via Internet. Det gäller att vara källkritisk. Vem som helst i dag kan publicera något på nätet, det behöver absolut inte vara sant. Då gäller det att kritisk granska vart informationen kommer ifrån. Vem har webbsidan? Är det en förening, organisation, företag eller privatperson. Vad är syftet med innehållet? Är det underhållning, information, propagering eller försäljning? Eller är det en blogg som den här?

I fallet med pingvinen i badkaret så hjälpte dock Internet till att snabbt avliva sanningen i historien och avslöja den som en så kallad "Urban legend". Till min stora sorg. Visst hade det varit så mycket roligare om den varit sann?


Är det här ett syn man vill se en söndagsmorgon? :-)
OBS! Bilden är ett montage (No shit Sherlock).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Så fel, så kul!

Den mänskliga faktorn ställer till det ibland. Oftast blir det bara fel, men ibland blir det fel och fruktansvärt kul.

Jag läste precis i här på aftonbladet.se hur Hedlundakyrkan i Umeå skickade ut infoblad till sina församlingbor för att berätta om höstens aktiviteter av bl.a. barnkör, scouter och söndagsskola. Jag antar att det är någon på administrationen där som blivit utnämnd till  informatör och tar hand om utskicken. Däremot vore det ju bra om någon informerade informatören om hur ett cannabisblad ser ut, för det var nämligen en bild på en sådan som prydde infobladet.
Extra kul blir det ju förstås när utskicket inleds med orden ”Alltid öppet för dig som är intresserad, nyfiken och vill pröva på”.

Trots att jag är drogmotståndare är det kanske det som är lösningen på kyrkans stelbenta syn på samkönade äktenskap. Om de röker på lite mer så kanske de fördömer lite mindre?

Ett annat exempel när det kan bli fel berättades till oss av vår lärare på Medieinstitutet.  En skola någonstans i Sverige hade startat en insamling av gosedjur som skulle skickas till barnhem i Baltikum. Lokaltidningen var där och intervjuade, men då insamlingen ännu inte ägt rum så köpte tidningen in bilder på gosedjur från en bildbyrå för att illustrera. Så långt inga konstigheter...

När tidningen kom ut till allmänheten ringdes den stackars tidningsredaktionen ner av upprörda föräldrar till skolans barn, samt av andra indignerade medborgare. Gosedjuren på bilderna var nämligen utrustade med stora erigrerade penisar!

Jag kan ju inte låta bli att undra hur trötta de var där uppe på redaktionen. Jag menar, visst går väl tidningen igenom rätt många granskande ögon innan den går i tryck?
Nåja, jag finner sånt här hysteriskt kul, så räkna med fler inlägg med samma tema.


Liknande gosedjur. Om du inte kan leva utan en egen finns de här

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Mysteriet med det brutna trädet

Idag lämnade jag den sjuka sonen hos den sjuka stora dottern och gick några ärenden på söder. På väg hem i Södermalmsallén var ett av de stora träden helt avbrutet i två delar. Jag tittade förbryllat ett tag. Jag hade gått förbi den platsen ett par timmar tidigare och inte sett något, det måste ha skett sent på eftermiddagen idag.

Trädet var stort och helt friskt inuti, inte murket alls. Det hade inte stormat, blixten hade knappast slagit ner och allén är bilfri så ingen kunde ha krockat. Brevid mig stod det än gammal farbror och tittade,

Jag: "Vet du vad som hänt?"

Farbrorn: "Ingen som helst aning. Verkar mystiskt det här".

Det dök upp en medelålders kvinna. Hon såg med förvånade ögon på trädet.

Kvinnan: "Hur gick det här till? Jag var förbi här för två timmar sen, då var det helt".

Vi stod och diskuterade olika möjligheter. Kvinnan ratade att det skulle vara blixten. Det såg annorlunda ut hävdade hon. Dessutom hade det inte varit åskväder. När vi skildes åt var vi inte klokare någon av oss. Jag hade med mig kameran och tog några bilder.

Någon som ser bilderna och har en förklaring till Mysteriet med det brutna trädet i Södermalmsallén?

Vad hände i Södermalmsallén egentligen?







Ser ju helt friskt ut inuti

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Att döpa en blogg

Jaha, nu har man äntligen beslutat sig för att blogga. Inte för att jag tror någon kommer att hitta min lilla sida här av alla tusen och åter tusen svenska bloggsajter på nätet. Jag får väl anse den här sidan som personlig terapi eller nåt....

Jag tycker om att se mig själv som en kreativ och fantasifull person, men när jag skulle döpa bloggen så stod det helt still. Vad fan skulle den heta? Olika förslag dök upp i huvudet, men när jag googlade så var det redan flera bloggar med samma namn. Ok, min blogg kommer inte att bli den mest välbesökta, jag menar vem kan tävla med "Blondinbella"?. Men den skulle i alla fall heta något unikt.

Det vαr faktiskt min son Filuren som gav mig namnet. Jag antar att det låter kryptiskt, men det finns säkert konstigare namn på bloggar...

Så här gick det till:

Filuren, som har högfungerande autism och som senaste specialintresse är schack skulle förklara för mig om damen.

Filuren: "Du vet mamma, damen måste man vara mest rädd om".

Jag: "Mmm...jag vet".

Filuren: "Men du förstår, det är inte för att hon är av glas. Det är för att hon är mest värdefull".

Och då livet har gett några käftsmällar genom åren, och den här damen fortfarande är hel och okrossad fick det helt enkelt bli namnet. Och att jag inte kom på nåt annat förstås.

RSS 2.0